27 de maig, 2022

INVESTIGADORS DEL BOSC 27.05.22

Benvolgudes famílies,

Comencem la setmana molt contents perquè farem un taller al bosc Soldevila de Santa Perpètua. Voleu saber com va sorgir aquesta excursió? Pareu bé les orelles...

 ÀUDIO DELS FOLLETS GUARDIANS

Així que el dilluns tots vam venir ben preparats per marxar d'excursió a jugar pel bosc amb els cinc sentits. 



UN TROS DE BOSC A CLASSE

Aquests dies també hem fet els nostres grups d'investigadors i hem triat quin és l'arbre que volem "adoptar" i aprendre tot sobre ell.  Mireu quantes activitats estem fent dins del PROJECTE DELS ARBRES:🌲🌳🌴🌼🌻🌰🍃🍁

- Tenim un trosset de bosc a la nostra classe ple de diferents fulles, escorces , branques, trossets de troncs i molts fruits i fruites que ens ajuden a poder investigar, manipular, classificar... i un ventall de possibilitats més. Gràcies a tots els Xais per la seva implicació i participació, han portat moltes cosetes pel nostre racó.







- A l'hora de plàstica hem pogut fer un collage d'arbres tot retallant i enganxant i hem pogut fer un dibuix en una superfície  molt divertida, fusta d'arbre. Són ben artistes i ja sabem dibuixar molt bé els arbres amb les seves arrels, capçada, fulles i branques i fins i tot ens atrevim a dibuixar arbres fruiters.






- Per veure els arbres del nostre territori vam sortir a investigar com eren i vam poder fotografiar-los i agafar mostres en els nostres cistellets per poder fer després un mural de cada arbre.








- També hem tingut cucs de seda, especialistes en menjar-se les fulles d'uns dels arbres que treballem, la morera.






MATES A LA NATURA
Hem sortit al pati a mesurar amb les cintes mètriques, hem pogut mesurar molts objectes el pati i el perímetre del tronc de l'arbre per després poder comparar quants pams mesurava.



ENGLISH TIME
Ja fa uns dies que vam rebre uns vídeos d'una escola de la Fundació TRAMS amb endevinalles d'animals a través de preguntes fetes en anglès. Després de veure els vídeos, ens vam animar a fer les nostres pròpies endevinalles i ens vam posar en petits grups per a triar l'animal que volíem fer i les característiques que tenien. Aquí us deixem el resultat. Esperem que us agradin.  







Aquests dies també estem treballant les parts dels arbres en anglès, amb l'ajuda d'aquesta cançó ja les sabem molt bé. 






ARA ANEM DE CONVIVÈNCIES I ENS HAUREM DE PRERARAR...

Com bé sabeu aquests dies hem tingut moltes notícies del nostre FOLLET MELIC. A la classe ha aparegut una carta ben bonica on ens explica que fa dies que ronda per la nostra escola i que ens està vigilant i fent entremaliadures (com pessigar-nos el cul i descordar-nos les sabates) perquè  moltes ganes que anem a la LLOBETA i al seu bosc màgic.
L'altre dia ens vam trobar un picarol i li vam enviar una carta per preguntar-li si era seu i si ens el podíem quedar i l'endemà tenim resposta per part seva.
Ens ha enviat un vídeo de la casa de colònies on ens presenta la seva amiga NOHA. Mireu, mireu i a preparar-se per anar de convis!!!

Anem de convivències    cliqueu!!!







TARDES D'ESPORT 🏀🏃🏀🏃🏀🏃🏀

Atenció famílies!!

La tarda del dimarts 21 de juny serà especial perquè celebrarem LA TARDA D'ESPORTS, una activitat que fem cada any i que involucra tots els alumnes de l'escola, des de P-3 fins a 4t d'ESO. Tenen lloc unes competicions esportives on cada infant forma part d'un dels 5 equips que formen la paraula TABOR: blauvermell, B groc, O verd  o R blanc.

Per això us demanarem que aquell dia els vostres fill@s vinguin vestits amb una samarreta del seu color (a poder ser llisa). Avui divendres 27 de maig us fem arribar un paper amb el color de l'equip del vostre fill/filla.

L'últim dia, a la festa de final de curs, anunciarem els resultats d'aquests jocs. Esperem passar-ho molt bé FENT ESPORT!

                                           🏃   🏁     🏃    🏁   🏃     🏁   🏃



Ens veiem a la propera entrada.
PETONS DE XAIS






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada