13 de maig, 2022

HOLA GUARDIANS DEL BOSC 13.05.22

Bon dia famílies,

Per començar el blog us deixem un recull de fotos de la nostra gran excursió a LES COVES DEL TOLL. Vam poder veure per dins totes les estances de la cova prehistòrica i molts objectes que van trobar allà fa molts i molts anys. A dins de la cova estava fosc i hi havia molta humitat, tanta que s'estaven creant estalactites. 

Hem pogut veure la cova, el poblat prehistòric i escoltar les explicacions de la Júlia, la nostre guia. També van poder gaudir d'uns tallers prehistòrics on ens vam fer pintures facials rupestres amb pigments  i un penjoll amb  un os de vaca.






















Un cop acabat el projecte de la prehistòria comencem projecte nou: ELS ARBRES
    🌰🌱🌲🌳🌴🌵🌿🌾🍀🍁🍂🍃🌰

Donem el tret de sortida al nostre nou projecte rebent un cofre ple de branques, fulles, fruits de molts dels arbres del nostre poble i una carta molt especial dels GUARDIANS DEL BOSC.

Quina és la funció dels guardians del bosc ?, De què són encarregats?, Quins arbres hi ha a Sta. Perpètua i com són?...totes aquestes preguntes i més les anirem descobrint al llarg del nostre projecte.








Per començar hem "adoptat" un arbre i ens hem fet investigadors. Cadascú de nosaltres hem pogut escollir un dels arbres del nostre territori i a partir d'ara ens farem investigadors i descobrirem com són.

Aquests són els arbres que ens han triat els GUARDIANS DEL BOSC per investigar:

- LA MORERA🌲

- EL PI🌴

- L'ALZINA🌳

- L'OLIVERA🌱

- EL PLATANER🍂





Aquí us deixem un dels vídeos que hem estat mirant aquesta setmana per presentar el nou projecte dels arbres.



MATEMÀTIQUES

A la pissarra digital hem jugat al joc del Bobbie Bear per treballar el discurs matemàtic. Les diferents possibilitats que existeixen per vestir en Bobbie, treballant així la probabilitat i l'estadística amb els més petits de l'escola. Us deixem l'enllaç per si voleu jugar a casa.

Joc de mates Bobbie Bear

STEAM

A l'estona d'STEAM hem jugat a programar les Bee-bots perquè arribin a l'arbre que nosaltres decidíem. També hem pogut escriure el nom de diferents arbres fruiters i portar l'abelleta fins a les fruites.





L'HORA DE FER MÚSICA

A l'hora de música estem preparant balls i cançons per amenitzar la festa dels avis. Sabem ballar agafats en parelles? Què és una rumba? Sabem alguna cançó que parli dels avis? Divendres que ve esperem passar-ho molt bé a la festa.


ANGLÈS

Aquests dies estem treballant les daily routines. Fem mímica i jocs per aprendre les diferents accions: I wake up, I get dressed, I have breakfast,... També hem gaudit d'aquesta cançó on parla de totes elles. 

CONCURS D'ENDEVINALLES

Tal i com vam explicar-vos per mail, hem 
començat el CONCURD'ENDEVINALLES.
Des de fa uns dies hem explicat quina és la dinàmica del concurs d'endevinalles, donant èmfasi que el més important és recordar deixar l'endevinalla a la capsa que tenim a l'escola.
Les normes del joc són les següents:
  • Cal deixar la resposta durant tota la setmana fins divendres al matí.
  • S'ha d'escriure el nom i la solució en llapis.
  • Si algú la perd, la pot escriure en un full blanc.
  • Podeu seguir l'endevinalla i la solució a la pantalla de la porta d'entrada.
Molta sort a tothom!!!

Ahh i aviseu a tots els avis i àvies que els esperem el proper divendres 20 de maig a les 16.00h a l'escola per jugar i berenar plegats!


PETONS DE XAIS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada