04 de febrer, 2022

ENS ENLAIREM..... 4.02.22

Benvolgudes famílies,

Seguim amb el projecte de l'espai i rebent pistes d'en Pipo per descobrir on és i ajudar-lo a tornar a casa. Ara per ara hem descobert i sabem que està a la lluna per les pistes que ens ha anat deixant al nostre ordinador.
Pensem que com que està a la lluna 🌜i la lluna és el satèl.lit del planeta Terra deu anar ben encaminat i deu estar a punt de trobar-nos amb les nostres indicacions. Continuarem esperant a veure si ens porta noves pistes.

Fa molts mesos que fem d'investigadors i fent feina sobre el projecte de l'espai i ara que estem a punt d'acabar estem preparant els nostres murals per fer l'exposició als nostres companys/es. Han estat molts dies treballant cooperativament amb el nostre grup d'investigadors i aprenent molt per ara poder triar quines són les imatges que necessitem per confegir el nostre mural. Hem pogut triar les imatges que necessitem per fer la conversa, les hem enganxat i hem escrit petites paraules i frases per acompanyar a la imatge. Amb ajuda de les mestres hem repartit la informació i hem assajat durant uns dies què i com  havíem d'exposar el nostre tema.










Un cop hem assajat la nostra exposició ha arribat el gran dia d'explicar tot allò que sabem als nostres amics. Aquesta setmana hem pogut exposar uns quants grups i la setmana vinent ho farà la resta de grups. Ens han fet moltes preguntes i hem pogut resoldre tots els dubtes entre tots i totes.



STEAMGLISH
A l'estona d'STEAMGLISH ens hem convertit en astronautes i hem programat la Bee boot per poder viatjar al planeta que nosaltres decidíem. Com a astronautes de la NASA havíem d'escriure a la pissarreta a quin planeta volíem viatjar i entre tots buscar les ordres que li havíem de donar al nostre robot per poder arribar fins allà. Compte, hem de buscar el camí més curt per arribar...



El grup d'English hem començat a assajar i repartir els personatges per a la nostra nova obra de teatre "The Millicent Mouse" i ens estem fent unes màscares ben divertides i l'escenari per a fer la representació. Encara ens falta assajar molt!


FEM UN COET I UNA TORRE DE CONTROL

En una altre entrada, us vam explicar que estàvem creant el nostre propi coet amb material de rebuig i que ens ha portat molta feina muntar-lo, pintar-lo… Però l'esforç ha valgut la pena perquè podem jugar molta estona a la classe i fer joc simbòlic. Ara que sembla que comença a fer bon temps hem pogut inclús pujar tot el material fins al pati del terrat i poder jugar tots plegats. Que divertit és convertir-se a estones en astronautes, astrònoms, controladors de la NASA...🌠🌏🌑🌚🌕🌖🔥🚀









10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 ENLAIRAMENT🚀









Continuarem informant-vos sobre el nostre projecte... mentrestant nosaltres seguim treballant paraules noves, entrenant la lectura i coneixent lletres noves que ens van arribant de la mà d'en Pau i de  la  Xènia. Aquestes setmanes hem descobert la lletra d i la lletra t i els nostres pots de les lletres estan ben plens d'objectes. Gràcies a tots i totes!!!

ENGLISH TIME

Us deixem un vídeo que hem escoltaton explica coses dels planetes. 


També us deixem un memory de l'espai que hem estat jugant a la classe i ens ha agradat molt. 

SPACE MEMORY GAME

FEM PSICO!

Els divendres ens encanten perquè fem Psicomotricitat! Aquests dies re-aprenem jocs tradicionals com el Pica-paret, El Mocador, La Bomba o El gat i el ratolí. Això ens ajuda a:

- comprendre les normes del joc

- a regular les nostres emocions

- a gaudir del joc compartit

També afavoreix que hi juguin en altres moments lliures com en l'estona del pati





👀👀 Abans de marxar ens agradaria recordar-vos que fa uns dies us vam donar un tríptic de La Xarxa, teatre infantil i juvenil a Sta. Perpètua de Mogoda. Si us el vau mirar segur que vau veure que el dia 20 de febrer fan un espectacle que es diu "El Cau de l'unicorn" i que parla de l'espai, els planetes , la via làctia... si us ve de gust el podríeu anar a veure en família.

Argos és un planeta ubicat al centre de LA VIA LÀCTIA i els seus habitants tenen una característica molt curiosa : com més coses aprenen, més els creix el cap… a tots ells, menys a un : EN KARIM, EL NEN PROTAGONISTA.

L’ alimentació dels Argonians és sorprenent: només s’alimenten de la llet que brolla de les seves fonts i d’un gran llac de llet…i dels seus derivats (formatge, mató, iogurts, etc.)

A causa d’una llarga sequera, se’ls estan començant a buidar els magatzems de menjar … s’apropen dies de fam si no hi troben cap remei !!! ….

Coincidint amb un eclipsi de lluna i un curiós ritual iniciàtic, en Karim, es convertirà en l’encarregat de cercar –per tota la galàxia- a un estrany animal que té banyes i dona llet!

Coneixerà diferents civilitzacions i formes de vida abans d’arribar a la Terra…

Us deixo l'enllaç: https://www.xarxaperpetua.cat/


També recordar-vos que a la Biblioteca Josep Jardí, a l'espai 2, hi ha una exposició de fotografies relacionades amb l'espai ( lluna, estrelles, constel·lacions, galàxia...) per si voleu passar i fer una ullada.

Us esperem a la propera publicació.

PETONS DE XAIS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada