21 de gener, 2022

UNA TORNADA ESBOJARRADA 21.01.22

Hola Xais,

Com bé sabeu, la nostra tornada a l'escola ha estat un garbuix d'emocions.

Vam començar l'any nou trobant-nos ben contents i amb la gran sorpresa que els Reis de l'Orient👑👑👑🎁🎁🎁 havien passat per l'escola i ens havien deixat molts regals per la nostra classe i per compartir amb la resta de companys d'Educació Infantil.

D'entre tots els regals hi havia jocs matemàtics, trencaclosques, nines i vestits, un estenedor de fusta, jocs d construccions, peces per fer cabanes, jocs de l'espai i de planetes, un mirall per fer simetries,...

Que divertit va ser poder obrir-los i anar descobrint el que s'amagava a dins del paper de regal!






Vam poder jugar plegats uns quants dies a l'escola, però
 el que no ens esperàvem és que  aviat ens hauríem de dir adéu per començar a fer les connexions telemàtiques des de casa ja que el maleït "bitxito" havia arribat també a la nostra classe.

Així que, bossa de confinament en mà, vam a anar a descansar uns quants dies a casa, a cuidar-nos i a ser responsables per combatre contra el virus.

Des de les pantalles ens hem pogut veure una miqueta amb moltes mestres i així poder jugar una estona plegats i seguir amb els nostres aprenentatges. De mica en mica anem tornant a la classe per continuar treballant el projecte de l'espai i començar el mini-projecte dels nens i nenes del món.

Abans que ens "visités" el virus vam poder conèixer i treballar una lletra nova: LA LLETRA L. Us deixo aquí el vídeo per a que pogueu continuar practicant. Nosaltres ja hem conegut la seva música i el seu ball (traç) i cada vegada estem més motivats per la leco-escriptura, per llegir, escriure i conèixer nous sons i noves lletres.



SORTIDA AL COSMOCAIXA

Tal i com us vam dir, us adjuntem fotos de la nostra primera sortida de Xais al Cosmocaixa.

Ens va encantar poder anar en autocar fins a Barcelona i visitar un museu ple de curiositats. Vam poder tocar i descobrir invents, passejar pel bosc inundat i veure rèptils, aus i animalons.
Però el que esperàvem amb candeletes era poder entrar al PLANETARI BOMBOLLA on ens esperava la Irene, la nostra guia, per explicar-nos infinitats de coses sobre l'espai i els planetes🌙🌘🌎🌞🌟🌈✨. Vam aprendre d'una manera més sensorial i manipulativa com són els 8 planetes, com i per què es fa de dia i de nit, quines són les fases de la lluna i fins i tot estirar-nos a terra per poder veure les constel·lacions al sostre♈♏⛎✨🌟.

Us hem de dir que la nostra guia va quedar impressionada de tot el que sabíem sobre l'espai i de quantes coses estàvem aprenent en el nostre projecte. Ens va felicitar i ens va dir que havíem fet molt bona feina, que som uns grans experts!!!👌

 ENTRADA AL MUSEU
 ELS ANIMALS DEL BOSC INUNDAT
LES CAPES DE LA TERRA
ELS METEORITS
LA CREACIÓ DE L'UNIVERS I EL BIG BANG
VISITEM EL BOSC INUNDAT
PLANETARI BOMBOLLA
PLANETES,CONSTEL·LACIONS,...
QUÈ PASSA AL MÓN? TEMPESTES, TERRATRÈMOLS,...
CURIOSITATS DE LA CIÈNCIA
HEM TOCAT UN TROSSET DEL PLANETA MART




ENGLISH TIME
Aquests primers dies hem après una cançó molt xula per anar a l'espai. Hem fet el compte enrera en anglès, hem pujat al nostre coet per arribar a la Lluna i hem fet d'astronautes. Ens hem divertit molt. I cada vegada sabem més vocabulari de l'espai: moon, rocket ship, space, blast off, planets... Us deixem aquí la cançó.


L'HORA DE FER MÚSICA
A les estones de Música hem escoltat "Clar de lluna" de Beethoven i ens hem preguntat de quina família és el piano: de corda, vent o percussió?
Per trobar la resposta hem vist un capítol dels divertits "Tom i Jerry". Hem descobert que dins el piano hi ha uns martellets que colpegen cordes i que cada tecla té la seva corda i el seu martellet.




Qui s'enrecorda de la cançó italiana de les vocals? Sí, la de "Io sono un bambino pico picolino. Tu sei una bambina pico picolina". Doncs aquí la teniu per a que l'aneu practicant mentre representeu les vocals amb els braços i el cos.

🎵🎷🎵🎸🎵🎹🎵🎺🎵🎻


I fins aquí la nostra entrada de la setmana.
No volem marxar sense donar les gràcies a totes les famílies per la vostra participació en el concurs de fotografia, gràcies per les vostres fotos i pel vostre esforç. Aviat tindrem més notícies del concurs.
Us envíem un petó molt gran tant als Xais com a les seves famílies per adaptar-vos a les novetats d'aquests dies i seguir les connexions amb motivació i ganes acompanyant els vostres petits💻. 

GRÀCIES👄
CUIDEU-VOS MOLT, MOLT!!!🌈

PETONS DE XAIS





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada