18 de febrer, 2022

ADÉU ESPAI, FINS SEMPRE PIPO!!! 18. 02.22

Hola de nou, famílies!

Quin final de projecte més divertit i entretingut!!!

Aquests dies ens estem centrant en els nens i nenes del món i estem dient adéu al nostre projecte de l'espai. No volíem acabar el projecte sense tenir-ne un petit record del nostre Univers i hem tingut la gran idea de buscar un vídeo on en explica com fer una nebulosa i guardar-la per sempre en un pot de vidre. Mireu que boniques ens han quedat... tant i tan boniques que hem fet una petita exposició a l'entrada de l'escola perquè tothom que s'acosti a la porta quedi meravellat.



















 
Us deixem l'enllaç del vídeo per si us ve de gust fer més nebuloses 🌠

TALLER DEL SISTEMA SOLAR

La setmana passada vam tenir la sort que des de la Programació Estable de l'Ajuntament de Sta. Perpètua de Mogoda ens van venir a fer un taller d'astronomia divertida del sistema solar. Vam conèixer a la Paula que venia amb una gran bossa plena de material per explicar-nos coses sobre els planetes i el sistema solar. Ens vam poder convertir en planetes i vam viatjar a la lluna i a Mart on ens vam veure endinsats en una tempesta elèctrica. Tota una aventura per acabar posant en pràctica els nostres coneixements sobre l'espai. Va ser una activitat molt divertida i molt enriquidora. Gràcies astrònoma Paula!!!








LA CAPSA DELS SONS
Continuem treballant les lletres i practicant el so que fan.
Aquests dies hem conegut la lletra c i la lletra ll que han vingut acompanyades de la capsa dels sons. Una capseta molt especial amb la grafia de les lletres de l'abecedari i els seus sons. A dins de cada calaixet hi ha objectes que tenen el so de la lletra i un munt de propostes per poder jugar i aprendre amb la nostra capsa dels sons. De mica en mica anem coneixent més lletres, més sons i ens atrevim a llegir paraules i petites frases. Ah, tot això sense deixar de banda el traç de les lletres on continuem ballant i escrivint al ritme de les músiques que us vam ensenyar a principi de curs.






FINS SEMPRE,PIPO!

Per donar per finalitzat el nostre projecte de l'espai vam rebre les últimes pistes d'en PIPO on ens donava les gràcies per ajudar-lo i guiar-lo fins al planeta Terra. Després de molts mesos perdut per l'espai i gràcies a les nostres indicacions hi ha pogut tornar a casa i ens ha deixat a la classe uns SÚPER SORPRESA; uns carnets d'astronautes i unes fotos ben boniques nostres convertits en astronautes. Ens ha enviat petons i abraçades astronòmiques i nosaltres, estic convençuda, que no l'oblidarem mai. Fins sempre, Pipo!!





PARLEM PELS DESCOSITS

Ens estrenem aquest curs en l'activitat de PARLEM PELS DESCOSITS! Ja tenim els sis primers companys que ens han parlat una estona sobre la seva joguina preferida. Tots ben atents per descobrir la seva joguina, per saber com es juga, qui li ha regalat o on l'han comprat, amb qui juguen...




👀👀 Els divendres a dins de la carpeta viatgera trobareu una nota per saber qui parla pels descosits aquella setmana. Els Xais ja ho saben i us ho faran saber ells. Tal i com diu a la nota, la joguina l'han de portar el dilluns i l'activitat es farà durant la setmana.

EXPOSICIONS FINAL DEL PROJECTE
Amb la cloenda del nostre projecte hem pogut explicar als nostres companys/es tot allò que hem après durant aquest mesos. Hem fet una exposició acompanyada amb els nostres murals i hem pogut resoldre tots els dubtes que han anat sorgint. Hem sigut uns bons investigadors del nostre equip de treball!!!






L'HORA DE FER MÚSICA

Hem conegut alguns instruments d'arreu del món: el banjo (Amèrica del Nord), el didgeridoo (Austràlia), el djembe (Àfrica), el pal de pluja (Sud Amèrica)i el gong (Xina). 






Continuem treballant la nostra oïda amb dictats col.lectius d'instruments de percussió.  




ENGLISH TIME

Aquests dies estem treballant el temps meterològic i ens fem aquesta pregunta: How's the weather? Mirem per la finestra i veiem el temps que fa: it's sunny, it's cloudy,...

Hem après aquestes cançons.








També hem parlat de l'hivern i de quina roba portem tot explicant un conte i cantant la cançó : My feet are cold. 


No volem marxar sense ensenyar-vos la sorpresa que ens vam trobar a mitjans de setmana al pati... una cabana de fusta preciosa. Encara ens queda decorar-la i posar-li complements perquè sigui súper acollidora. Quines ganes tenim de jugar plegats!!!

CARNESTOLTES

Ja comencem a sentir la percussió de la xaranga al pati i els picarols d'en Carnestoltes. Comença el tret de sortida de la festa amb més disbauxa i xerinola del curs.

Ara per ara ens han tirat una carta a la classe que estava molt arrugada 😆 i amb totes les ordres que hem de seguir la setmana vinent. Estigueu ben preparats que aquesta setmana serà ben esbojarrada!!!

ORDRES DEL REI CARNESTOLTES 

 

El dimarts amb el cabell divertit vindràs i roba d’adult portaràs per a l’escola entrar! 

El dimecres amb pijama haureu de venir si a l’escola us voleu divertir! 

DIJOUS podreu escollir: o ben elegants o esportius podreu venir! 

 

PER DIVENDRES  roba descoordinada o del revés haureu de portar per la RUA CELEBRAR! 


Fins la propera publicació,

PETONS DE XAIS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada