17 de desembre, 2021

BON NADAL, FAMÍLIES! 17.12.21

Hola de nou,

Aquestes dues setmanes hem estat treballant el PROJECTE DE L'ESPAI i ens hem centrat en els planetes i les constel·lacions amb ajuda de l'astronauta PIPO.

A la classe tenim els planetes inflables i hem pogut recrear com estan situats en les seves òrbites i quin és el seu ordre.


Entre tots hem anat investigant quants planetes hi ha, com es diuen, quins estan més a prop del sol i quins més allunyats, quines són les seves mides, quin és el planeta més gran i quins són els més petits. També sabem si són planetes rocosos o gasosos i entre tots hem pogut crear a la classe el nostre propi sistema solar.

Hem parlat de com es mouen els planetes🌍 al voltant del sol🌞 en el seu moviment de translació i com es mouen en el seu propi eix en el moviment de rotació. Aquests moviments ens han portat a parlar de les estacions i dels mesos de l'any i saber quant triga el planeta Terra en fer una volta sencera al sol. Hem pogut descobrir també que en el nostre planeta Terra hi ha un satèl·lit que es diu LLuna i hem parlat del dia i de la nit.



I perquè s'entengui superbé i aprendre de manera vivencial hem anat al pati i ens hem convertit en planetes per girar i girar en les nostres òrbites. Estigueu ben atents...



A més a més seguim treballant les nostres lletres de la mà d'en Pau i la Xènia, seguim entrenant la lletra P i ja ens estem atrevint també amb la M i la N.





L'HORA DE FER MÚSICA

Estem aprenent a llegir ritmes amb pre-grafia de SOL-LLUNA-SILENCI. Amb els ritmes fem dictats, ens n'inventem i acompanyem músiques, com aquesta del Jason Derulo "Love, not war". Us deixem el vídeo per a què seguiu practicant a casa:


JA S'ACOSTA NADAL

Aquests dies estem emocionats fent activitats nadalenques i vivint les festes de Nadal a l'escola.
La primera sorpresa va ser l'arribada del Tió que ens esperava a la porta de l'escola perquè l'abriguéssim i l'ajudéssim a entrar. Ara el tenim ben abrigadet amb la seva manta i l'estem alimentant molt i molt perquè estigui ben grassonet i ens pugui "cagar" regals el dia de la festa.




Mentrestant, nosaltres anem assajant la cançoneta del CAGA TIÓ per poder picar ben fort amb el bastó d'aquí uns dies.



A l'hora d'anglès hem jugat amb un arbre de Nadal fet de feltre on havíem d'enganxar els objectes que dèiem. Així practicàvem vocabulari en anglès de manera molt divertida. Tots teníem moltes ganes d'enganxar i desenganxar l'objecte que ens deien. 
També hem cantat moltes cançons i hem fet un manual que ens emportarem la propera setmana Us deixem aquesta cançoneta que ens ha agradat molt.  


A les estones de música també hem practicat les nadales d'enguany. Ens ajudeu a repassar-les aquests dies?!

A Betlem me'n vull anar
El dimoni escuat

Dimecres serà un dia molt especial ple de pastorets per l'escola i moltes activitats divertides. 
Farem cagar el tió, cantarem nadales, recitarem el poema de Nadal, tindrem visites especials i ens endurem a casa el manual de Nadal i la postal.
Ens acomiadem fins l'any vinent. Que tingueu un molt Bon Nadal, bones festes i bona entrada d'any. Aprofiteu per jugar en família i fer activitats plegats.

Xais, ja ens explicareu a la tornada com us ha anat amb el  Tió🌲, el Pare Noel 🎅i els Reis de l'Orient✨.

👀 Recordeu que han de venir vestits de pastorets i que poden portar a la seva carmanyola una mica d'esmorzar nadalenc com neules, torrons...

👀👀Aprofiteu aquests dies de vacances per fer-vos fotos i participar en el nostre gran concurs. Espero rebre moltes i moltes fotos al meu correu, animeu-vos Xais!!!

PETONS DE XAIS












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada