18 de març, 2022

UNGA BALUNGA OE,OE OOOOO 18.03.22

Hola famílies!

Ja hem començat el nostre projecte nou!!!! Com bé sabeu, el Sr.Manel, el vigilant del museu de la prehistòria ens va demanar ajuda per investigar i fer-nos experts sobre la prehistòria i els homes primitius. Entre tots hem acordat quins són els temes que ens agradaria treballar i aquest ha estat el resultat.

🔥 COM SÓN ELS HOMES PRIMITIUS

🔥 ON I COM VIVIEN

🔥 QUÈ I COM MENJAVEN

🔥 QUINS ANIMALS EXISTIEN

🔥 QUINES EINES TENIEN I COM ES DEFENSAVEN

🔥 QUINS INVENTS VAN DESCOBRIR

Cadascú de nosaltres s'ha apuntat al grup d'investigadors que més li ha interessat i ara a casa haurem de buscar informació (senzilla, clara i curta) i portar-la a l'escola per fer grups d'experts i explicar-la als nostres companys. Amb totes les imatges, fotografies i suports visuals farem uns pòsters per poder fer la nostra explicació a la resta i així de mica en mica anirem aprenent moltes coses sobre la vida dels nostres avantpassats.

Aquests dies hem tingut una sorpresa a la classe, LES MALETES DE LA PREHISTÒRIA!!! Són unes maletes ben especials que ens han deixat des de la programació estable de l'Ajuntament plena d'eines i objectes prehistòrics. Ens ha encantat veure totes les eines i material prehistòrics i aprendre una mica més sobre els seus usos, ens hem transportat en el temps.




Aquests dies hem estat aprenent també com era l'art a la prehistòria i hem estat parlant de les pintures rupestres i de com confegien i creaven joies, amulets, estris de cuina, higiene... i hem decidit convertir-nos en artistes prehistòrics i fer un taller d'argila i fang on cadascun de nosaltres ha pogut crear algun objecte (tassa, gerro, plat, bol...) i una joia per anar ben guarnits.













LLETRA NOVA A L'AULA
Seguim treballant les lletres i fent molts jocs de consciència fonològica, ara ja estem molt acostumats a jugar amb les lletres i el seu so i cada vegada en coneixem més. Aquesta setmana hem tingut la sort de conèixer la b i la v, unes lletres molt divertides que sonen igual però s'escriuen diferent!

STEAMGLISH
A l'hora d'Steamglish encara assagem el nostre teatre en anglès (Millicent mouse) i fent robòtica a l'aula STEAM aquesta vegada programem de les bee-boots per viatjar a diferents planetes i per buscar tresor a l'illa del PIRATAPATATA.




ENGLISH TIME
Hello!! 
Volem explicar-vos que alguns dies ve amb la teacher la nursery teacher per així poder parlar més en anglès. Tot i que ja s'ha acabat el projecte de l'espai, ens ha portat un conte molt divertit: Go to space! I com que ja sabem mooooolt sobre l'espai en anglès, ens ha agradat moltíssim! 


A més a més, desprès d'escoltar aquesta història la teacher ens anava donant instruccions per dibuixar el nostre martian 👽 per exemple ens deia: 

Draw one big head
Draw three arms
Draw four hands
...
We are learning a lot of English! 



Ens encanta aquesta cançó en castellà que hem descobert a un conte i que té una música que s'enganxa amb molta facilitat. A més ve acompanyada d'una coreografia molt divertida. La voleu escoltar i us la voleu aprendre? Unga Balunga!!


PARLEM PELS DESCOSITS
Una setmana més seguim parlant de la nostra joguina preferida dins de la nostra activitat de parlem pels descosits. Ens encanta xerrar durant una estoneta davant dels nostres companys/es i explicar com és la nostra joguina, qui ens l'ha regalat, com es juga, amb qui juguem...  desprès contestar totes les preguntes que ens vulguin fer.




FEM PSICO!
Estem treballant els llançaments i recepcions. Hem jugat amb globus i saquets, un material que ens ajuda a millorar el control dels moviments i el temps de reacció. 



A la sala de Psicomotricitat sempre tenim un espai de joc lliure.


Aquests dies també estem fent jocs grupals. Com curses de dinosaures (tots agafats per les espatlles), "el joc dels cucs" (passar-se un saquet per sota les cames i anar avançant fins arribar a la meta)o "l'aranya peluda". Encara ens costa tenir en compte els altres companys i companyes durant el joc, no fer-nos mal i ser respectuosos. Reflexionem sobre els conflictes que sorgeixen.





🏀 🏀 🏀 🏀 🏀 🏀 


No volem acabar aquest blog sense donar la benvinguda a la DAFNE i a la seva família que s'ha incorporat aquests dies a la classe dels Xais. Benvinguts!!!
La propera entrada us seguirem explicant moltes coses més sobre la prehistòria i us ensenyarem la cova (gràcies a les famílies que es van oferir per portar-nos una capsa de cartró gran)  que ens estem construint i les eines i estris prehistòrics que estem elaborant per fer joc simbòlic de la prehistòria.

PETONS DE XAIS













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada